De Kennel

Cor en Evelien Bogers zijn de kennel begonnen in Made. Op 9 juli 1978 kwam het eerste Kooikerhondje in huis, zij was een verjaardagscadeau voor hun dochter. Het eerste Kooikerhondje luisterde naar de naam: Tanja uit ’t Wilgenbosch. Kort daarop kwam er een tweede en derde hondje bij: Eskil en Carlieneke, beiden ook van de kennel: “uit ’t Wilgenbosch”.


Eskil uit ’t Wilgenbosch

Carlieneke uit ’t Wilgenbosch

Aan het eind van de jaren zeventig werd het eerste nestje van Tanja geboren en kort daarna kwam er een nestje van Eskil.

De kennelnaam Manusia’s betekent “lief en mooi”, eigenlijk is deze naam verzonnen door mw. v.d. Kooi- Apeldoorn. Bij haar werd destijds de eerste Cavalier King Charles Spaniel gekocht.

In de jaren tachtig breidde de kennel zich langzaam uit, en in 1986 is het verhuisd naar Dorst. Naast het kooikerhondje, kwamen er ook enkele Nova Scotia Duck Tolling Retrievers, waar ook regelmatig een nestje mee gefokt werd.

Met de honden zijn vele tentoonstellingen in zowel binnen- als buitenland bezocht, met zeer goede resultaten. Er zijn wel 18 Kooikerhondjes die het Nederlands Kampioenschap hebben behaald, en ook een van de Tollers mag deze titel dragen. Veel van de pups gingen over de hele wereld.

Op tweede kerstdag, 26 december 2019, is Cor Bogers totaal onverwacht overleden. Hiermee kwam helaas een eind aan het fokken van honden bij Kennel Manusia.


Cor Bogers


Evelien Bogers