Voorstellen

Wij, Cor en Evelien Bogers zijn onze kennel begonnen in Made. Op 9 juli 1978 kwam het eerste Kooikerhondje bij ons in huis, zij was een verjaardagscadeau voor onze dochter. Ons eerste Kooikerhondje luisterde naar de naam: Tanja uit ’t Wilgenbosch. Kort daarop kwam er een tweede en derde hondje bij: Eskil en Carlieneke, beiden ook van de kennel: “uit ’t Wilgenbosch”.


Eskil uit ’t Wilgenbosch

Carlieneke uit ’t Wilgenbosch

Aan het eind van de jaren zeventig werd het eerste nestje van Tanja geboren en kort daarna kwam er een nestje van Eskil.

Onze kennelnaam Manusia’s betekent “lief en mooi”, eigenlijk is deze naam verzonnen door mw. v.d. Kooi- Apeldoorn, bij haar kochten wij destijds onze eerste Cavalier King Charles Spaniel.

In de jaren tachtig breidde onze kennel zich langzaam uit, en in 1986 zijn we verhuisd naar Dorst. Naast het kooikerhondje, zijn wij nu ook in het bezit van enkele Nova Scotia Duck Tolling Retrievers, waar wij ook regelmatig een nestje mee fokken. Vandaag de dag zijn wij eigenaar van ongeveer 25 honden.

Wij bezoeken met onze honden veel tentoonstellingen in zowel binnen- als buitenland, met zeer goede resultaten, inmiddels hebben wij 18 Kooikerhondjes die het Nederlands Kampioenschap hebben behaald, en mag ook een van onze Tollers deze titel dragen.

Gemiddeld fokken wij ongeveer 6 nesten per jaar, veel van onze pups gaan over de hele wereld.


Cor Bogers


Evelien Bogers